მარწყვის ტყლაპი ინარჩუნებს ცოცხალი მარწყვის კვებით ღირებულებას და არის ვიტამინებისა და ბოჭკოების კარგი წყარო
მარწყვი სხვადასხვა ვიტამინებისა და საკვები ნივთიერებების მდიდარი წყაროა:
განსაკუთრებით ცნობილია 𝐂 ვიტამინის მაღალი შემცველობით, რომელიც არის ანტიოქსიდანტი და აძლიერებს იმუნურ სისტემას, კანის ჯანმრთელობას და ჭრილობების შეხორცებას უწყობს ხელს.
მარწყვი ასევე შეიცავს შედარებით უფრო მცირე რაოდენობით სხვა ვიტამინებს, როგორიცაა ვიტამინი 𝐀, ვიტამინი 𝐊 და სხვადასხვა 𝐁 ვიტამინები
ასევე შეიცავს მინერალებს, როგორიცაა 𝐊𝐚- კალიუმი, 𝐌𝐠-მაგნიუმი და ფოლიუმის მჟავა